Webmasterların İşine Yarayacak Web Siteler
Tasarımcılar, yazılımcılar, sunucu yöneticileri vb. bilişim alanında çalışanlar işlerinde birçok araçları kullanarak zamandan tasarruf etmekte ve işlerini kolaylaştırmaktadır. Bizde hem kendimizin kullandığı hemde araştırıp bulduğumuz siteleri sizlerle paylaşmak istedik. Bu liste sürekli güncellenecektir.
mockuper.net
Tasarımlarınızı mobil, tablet ve masaüstü cihazlarda gerçekte kullanılıyormuş gibi gösteren onlarca hazır şablonun olduğu bir sitedir. Siz sadece cihazlarda görüntülenmesini istediğiniz görseli yüklüyorsunuz ve şablonu seçtiğinizde kendisi otomatik olarak görseli şablona kusursuzca yerleştiriyor.
grabient.com
Arayüz geliştiricilerinin tasarımlarında kullanabileceği hazır gradients tasarım renkleri bulunmaktadır. İster hazır tasarımların css kodunu alabilir isterseniz beğendiğiniz tasarım üzerinde oynama yaparak kendi gradients tasarımınızı oluşturabilirsiniz.
coolors.co/gradient-palette
Birbirine yakın renkleri ayrı ayrı renk paletlerinde toplayarak size sunmaktadır. Bu şekilde kullandığınız renge en yakın tonu bularak tasarımlarınızda uyumu yakalayabilirsiniz. İsterseniz gelişmiş online editörü ile renkleri istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
gradienthunt.com
Diğer gradients sitelerinden farkı birden fazla gradients efektini sunmaktadır. Tasarımlarıda sadece png olarak indirebiliyorsunuz. Css kodunu vermemektedir.
flatuicolors.com
Birbiri ile uyumlu birden fazla renk paleti bulunmaktadır. Eğer renk uyumunu yakalamakta zorlanıyorsanız bu site tam size göre. Herhangi bir renk paletindeki renkleri bir tasarımda kullanırsanız renk uyumunu yakalamış olacaksınız. Ayrıca renk kodunu dört farklı formatta vermektedir.
csscompressor.com
Css kodlarını sıkıştırarak hem yerden hemde boyuttan tasarruf etmenizi sağlamaktadır. Sıkıştırma işlemini dört farklı şekilde yapmaktadır. Highest; kodların arasında boşluk kalmayacak tek satırda olacak şekilde sıkıştırır. Bu sebeple kodun okunabilirliği zorlaşacaktır. High; her bir css tanımlamasını tek satırda olacak şekilde sıkıştırır bu sebeple satır sonlarında boşluklar oluşur ancak hem kodun okunması kolaydır hem iyi derece sıkıştırma yapılmış olur. Standard; bu tipte css kodundaki fazla boşluklar ve açıklama satırları silinmektedir. Okunabilirlik çok yüksektir ancak sıkıştırma iyi değildir. Low; bir önceki madde ile aynıdır tek farkı her css tanımlaması en yüksek okunabilirlik seviyesinde dizilir. Bu aşamada sıkıştırma yapılmış olmaz sadece kodlar bir düzene göre dizilir.
jscompress.com
Javascript kodlarını tek seferde ve en yüksek seviyede sıkıştırmaktadır. Bu işlemi yapmadan önce js kodlarını mutlaka bir yedeğini almanızı tavsiye ederiz.
codepen.io
İçinde onlarca css ,html ve javascript uygulamaları bulunmaktadır. Geniş bir uygulama arşivi vardır. Tüm uygulamalar geliştiriciler tarafından yapılmaktadır. Uygulamayı isterseniz kendi hesabınıza çekip saklayabilir yada düzenlemeler yapabilirsiniz. Uygulamaların css, html ve js kodlarını direk kopyala/yapıştır yaparak alıp çalıştırabilirsiniz.
shapedivider.app
Sayfanızın ortasına, altına yada herhangi bir yerine estetik bir divider koymak isterseniz bu araç ile online olarak yapabilirsiniz. Bu şekilde sayfalarınız daha modern ve estetik durabilir. Kaynak kodları html ve css olarak vermektedir.
ping.eu
Bu araç özellik sunucu/hosting işi ile ilgilenenlerin işine yarayacaktır. Normalde ssh üzerinden yapacağınız işlemleri farklı bir sunucu üzerinde online olarak yapabilirsiniz. Bu şekilde özellikle önbellek problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Ping, traceroute, dns lookup gibi birçok işlem bulunmaktadır.
convertico.com
Png ikonlarını kolayca ico ikon formatına çevirmektedir. Bu şekilde sitelerdeki faviconu elde edebilirsiniz yada masaüstü ikonları içinde kullanabilirsiniz.
intodns.com
Sitelerin dnslerini detaylıca sorgulamaktadır. Özellikle yeni ns yönlendirme yaptığınızda yönlendirmenin oturup/oturmadığını kolayca test edebilirsiniz.
tinypng.com
Png dosyalarını olabilecek en yüksek seviyede bozmadan sıkıştırmaktadır. Aynı anda yirmi dosya yükleyebilirsiniz. Photoshop içine dahil edilen ücretli bir eklentisi de bulunmaktadır.
iconfinder.com
Ücretsiz olarak neredeyse her ikonu bulabilirsiniz. İkonları png ve svg formatında indirebilirsiniz. İndirmek için kayıt olmak yada e-bülten aboneliği istememektedir.
siteicianaliz.com
Sitenizi kırk farklı parametre ile analiz edip seo puanını öğrenebilirsiniz. Analiz sonucunda detaylı olarak raporda sunmaktadır.
sslshopper.com/ssl-checker.html
Sitenizdeki ssl sertifikasının durumunu güncel olarak görebilirsiniz. Sorgu yaptığınızda sertifikanın başlangıç/bitiş, kaç bit olduğu, hangi firmaya ait gibi onlarca detayı görebilirsiniz.
developers.google.com/speed/pagespeed/insights
Piyasadaki en detaylı pagespeed analiz araçlarından biridir. Google tarafından ücretsiz olarak sunuluyor. Sitenizin bu analizden masaüstü ve mobilde 90 ve üzeri alması hayati bir öneme sahiptir.